פק"ל לתע"מ

רקע

תעסוקה מבצעית בת חודש מהווה הזדמנות נדירה לחיזוק הלכידות הפלוגתית. בין שלל המשימות והאילוצים התע"מ מהווה הזדמנות להעמיק את הקשרים בתוך הפלוגה, לבסס שגרות עבודה ולהרחיב את ההיכרות מהפן הצוותי/מחלקתי לפן הפלוגתי.

כמו דברים רבים בחיים בכלל ובצבא בפרט, על מנת שהם יקרו עלינו לתכנן אותם ולהקצות לכך משאבי זמן וקשב. בעמודים הבאים תפורט תוכנית היערכות בתחום הלכידות הפלוגתית כחלק מההכנה ובמהלך פעילות התע"מ.

עקרונות מנחים

שלבי הפעילות

1.הכנה

שלב ההכנה מסייע לנו לרתום את חיילי ומפקדי הפלוגה לפני התע"מ, ובכך להפוך התעסוקה לפיק בגרף השנתי של הפלוגה.

פתיחת קבוצת וואטסאפ פלוגתית

בקבוצה נשלח הודעות על האימון הקרוב, נזמין אנשים להצטרף לטרמפים, נודיע על הערב פלוגה המתקרב (SAVE THE DATE) ולקראת היום נשלח קצת תמונות מהווי הפלוגה. חשוב לא לצרף את החיילים אלא לשלוח להם קישור כך שהם ירגישו שהם בחרו להיות בקבוצה ולא שהכנסנו אותם בכפיה. חשוב לזכור שגם אם כמה אנשים עוזבים את הקבוצה זה טבעי ולהתסכל על הרוב הדומם.

גיבוש צוות מובלים לערב פלוגה ולתע"מ

בחירה של נציג מכל צוות (לשים לב לגיוון גילאי ולייצג כלל שכבות הגיל של חיילי הפלוגה). יש לחפש חיילים שמעוניינים לתת עוד קצת מעצמם, ומוכנים לעמוד מול הצוות/פלוגה ולדבר להוביל פעילות וכו'. חברי הצוות יפגשו בפגישת זום אחת לפני התע"מ על מנת לתכנן את ערב הפלוגה ולחלק משימות. חשוב שלקראת הפעילות לכל חבר בצוות תהייה משימה מוגדרת. אנו רואים את ערב הפלוגה כחלק ממתווה רחב יותר ולכן הם צריכים לקבל משימות להמשך הכוללות גם פעילות עליה הם אחראיים במהלך התע"מ.

2.רתימת מפקדים

על מנת שנוכל לכונן תהליך שאיננו רק "זיקוק באוויר" אלא פעילות מתמשכת, אנו צריכים לרתום את המפקדים שהם עמוד השידרה הפלוגתי. במהלך הכנת המפקדים המתקיימת בסמיכות לגיוס של הכוח העיקרי, יש להקצות זמן לפעילות בת שעה-שעה וחצי, במהלכה נציג בפני המפקדים את תפיסת הלכידות באופן רחב, נראה כיצד היא באה ליידי ביטוי בפלוגה שלנו (תוך חיבור לאתגרים הספציפים של כל פלוגה ופלוגה), נציין ונדגיש את היתרונות שיש במהלך לשיפור האווריה הפלוגתית והקטנת המאמצים בלהביא את החיילים למופעים השונים. לבסוף נאפשר למפקדים להתנסות בפעילות פק"לית, ההופכת את המילים הגדולות לחוויה. (ראה נספח 1- סדר פעולות לסדנאת מפקדים)

3.ערב פלוגה

ערבי פלוגה הם חלק מהווי חיילי המילואים אנו עורכים אותו באימון ובתעסוקה מבצעית. לרוב הערב כולל "על האש" כמה מילים של מפקד הפלוגה ולעיתים גם פרידה מוותיקי הפלוגה. מטרתנו היא להוסיף לערב נדבכים נוספים כך שהוא יתרום למאמץ הכולל של פיתוח תחושת הלכידות הפלוגתית ויחזק את הקשרים בין חיילי הפלוגה. מתוך כך נשאף שאת הערב יובילו צוות מובילים ולא רק המפל"ג או מפקד הפלוגה ושההכנות אליו ולאחר מכן הפעילות שממשיכה אותו יהיו חלק מתוכנית פעולה רחבה יותר.

קיומו של ערב פלוגה לפני תע"מ מאפשר לנו ליצור אירוע שיא הפותח תהליך של חודש ימים, בו נוכל בצורה מרוכזת לקדם את תחום הלכידות בפלוגה. כך שלמעשה ערב הפלוגה הוא יריית הפתיחה לתהליך רחב יותר, שיאפשר לחיילים להעמיק את ההיכרות הכלל הפלוגתית, ליצור קשרים רב ממדים ולחזק את תחושת השייכות שלהם לחבריהם לפלוגה.

ערב הפלוגה מורכב מחמישה רכיבים.

פתיחה ( 10 דק')
המ"פ מסביר לפלוגה את תפיסת הלכידות שהוא רוצה להוביל ואת האופן בה תפיסה זו תבוא ליידי ביטוי בקו הקרוב ובגרף הפעילויות העתידי. חשוב להראות את היתרונות העולים מהתוכנית לחיילים (נטווריקנג/רשת חברתית, היכרות מעמיקה, שיפור האווירה בפלוגה). במידה ואנו נפרדים מלוחמים וותיקים זה הזמן להעניק תעודות+ תשורה קטנה. להביא את האנשים למרכז פלוגה ולתת לכל אחד מילה אישית שקצת מספר על התרומה הייחודית שלו לפלוגה.

פעילות היכרות (20 דק')
3-4 פעילויות היכרות המאפשרות שיח ומעבר של החיילים בין קבוצות שונות בתוך הפלוגה. (ראה נספח פעילויות).

שיחה (30 דק')
השיחה נועדה לתת לחיילים ערך מוסף ברמה האישית. במקום הזה ניתן לבקש מחייל שהוביל/יזם פעילות באזרחות או בצבא לספר סיפור אישי. כדוגמת פתיחה של עסק וההתמודדויות שהיו במסגרת זו, הקמה של מיזם חברתי וכו'. ישנן פלוגות הלוקחות את השיחה למקום של שיח על מורשת הפלוגה ומספרים את סיפורה של הפלוגה לאורך השנים. בכל מקרה חשוב לא להביא מרצה חיצוני, אלא להתבסס על כוחות פנימיים.

מעגלי שיח (20 דק')
קיום שיח משמעותי בין חיילי הפלוגה באמצעות ציוות לזוגות/שלשות והתחלפות בניהם ובכל פעם נעלה שאלה מרכזית שעליה משוחחים.

על האש– מתן אפשרות להמשך השיח בין השיפודים.

4. פק"ל בתע"מ

התעסוקה מהווה הזדמנות לשיח וליצירת חיבורים בין הצוותים\מחלקות וכן בתוך המחלקות עצמן. כדי שחיבורים אלו יתקימו יש צורך לעודד אותם ולייצר פלטפורמות שיאפשרו להן להתקיים בשגרה השוחקת של הקו.

בנקודה זו לצוות המובילים שבחרנו בתחילת הדרך יש תפקיד משמעותי.

הצעות לפעילות