נטוורקינט קהילתי
בכל צעד בחיים אנו נזקקים לבעלי מקצוע, לעצה טובה ולמישהו שיפתח לנו דלת, יראה לנו נקודות מבט חדשות וילמד אותנו מניסיונו.
חיילי הפלוגה בהווה ובוגריה מהעבר הם מאגר עצום של כשרונות, ידע והזדמנויות. הם אלו שיכולים לעזור ולסייע בצמתי חיים ובפתיחת הזדמנויות עסקיות ותעסוקתיות.
איך יוצרים נטוורקינג?
א. מיפוי פלוגתי
כדי להבין מהם הכוחות שעומדים לרשותנו עלינו לחזור למיפוי הפלוגתי. חשוב לא לשכוח את בוגרי הפלוגה, כאלו ששירתו בה שנים ועתה משוחררים. אך בדרך כלל חשים מחויבות ורצון לעזור לחיילים בהווה. שימו לב שגם בני ובנות הזוג מהווים חלק מהמארג הקהילתי של הפלוגה.
הכינו קובץ גוגל פורם (לדוגמא לקובץ הקש כאן)
התייחסו לשאלות הבאות: מקום תעסוקה, תפקיד, התמחות, מספר שנות וותק, תחום לימודים, תחומים בהם אשמח לעזור. מקום עבודה של בת/בן הזוג, תפקיד.
ב. ערבי מיט-אפ לפי נושאים
מיפיתם את הפלוגה וזיהיתם אתגרים משותפים, זהו הזמן להיפגש (אפשר גם בזום) למפגש של שעה בו נוכל להתמקד בשאלות ובהעברת ידע. מומלץ לחלק את המפגש לשניים בחלק הראשון אחד המשתתפים שיש לו יציג את עיקרי הדברים בחלק השני יהיה מקום לשאלות ולשיח בין החיילים.
נושאים לערבי מיט-אפ:
- לקיחת משכנתא למה כדאי לשים לב.
- השקעות, איך לא לאבד את המכנסיים
- מסלולי קריירה, עצות לבחירת נתיב לימודים.
- הכנה לשוק העבודה: קורות חיים, מרכזי הערכה וראיונות.
הקפידו להעלות תמונות ותובנות מהאירוע בקבוצת הוואטסאפ הפלוגתית.
ג. חיבורים
להפנות זרקור על חייל מהפלוגה שעובד בתחום מסוים ובכך לספר על העסק שלו ועל הדברים שהוא יכול להציע.
לדוגמא: עורך דין, רואה חשבון, חברת קייטרינג, השכרות ציוד וכו'.
ד. לשתף ולהעצים
כוחה של הקבוצה נוצר משיתופים והעלאת מודעות, חשוב להציף הצלחות ולתת לאנשים את התחושה שרואים אותם. כאשר נוצר חיבור בין חיילים בעבר/בהווה ספרו על כך בקבוצה הפלוגתית.
באימון וודאו שיש משבצת שעוסקת בנטוורקינג במהלכה מחלקים את החיילים לתחומי עניין ומקיימים בהם שיח סביב נושא. המיקוד צריך להיות היכרות עם מספר חיילים שמשתפים במה הם עוסקים ומתוך כך לצאת לשיתוף בדילמות, במתן מענה על שאלות ובשיח פתוח.